Nosaltres

Benvinguts a Berén, benvinguts a la Berén – Sant Quiri!

Tot i que a voltes hem fet broma, la idea no és que la Berén – Sant Quiri es converteixi en una franquícia “By UTMB”. Ui, no! La cosa no va per aquí. El que ens motiva és fer poble, enfortir els lligams dels veïns i veïnes d’aquest llogarret, avançar plegats. Ho fem al llarg de l’any amb moltes altres propostes lúdiques i culturals. Però vet aquí que un dia quatre joves motivats ens vam engrescar a organitzar la cursa i caminada i amb l’excusa recuperar els camins, senders i corriols a tocar de Berén que havien quedat oblidats pel pas del temps. Els mateixos viaranys, caminois i dreceres que havien fet servir els nostres avantpassats no fa tan temps.

Berén va ser un dels molts pobles del Pirineu que van quedar despoblats a mitjans del segle XX. Valents, tossuts i orgullosos de les nostres arrels vam recuperar la vida al poble en tots els seus sentits. I la Berén – Sant Quiri vol ser això: un moment de trobada i de celebració, un motiu per donar a conèixer aquest entorn preuat i de dir que no, que no permetrem que Berén torni a quedar desemparat. Perquè qui coneix el poble i el seu entorn no l’ignora ni l’oblida.

Aquesta aventura, la celebració de la Berén Sant Quiri, no seria possible sense la complicitat de tots i cadascún dels veïns i veïnes de Berén: De Cal Mostatxo, Cal Sastre, Ca l’Hostaler, Cal Malgà, Cal Quiri, Cal Peret, Cal Baró, Cal Troi, el Paller del Sergi i Cal Capità, i de molts amics que ens donen un cop de mà el dia de la cursa. A tots, gràcies! I gràcies també a vosaltres per fer-nos confiança i venir a Berén!

Si voleu saber més de la història de Berén podeu visitar el blog del Ton Graell, de Cal Malgà: http://tongraellblog.blogspot.com/