Informació curses 2023

  • CURSA CURTA: 12.260 KM (615 m+) – AVITUALLAMENTS: 3 + ARRIBADA

Cursa circular. Des de Berén (1.100 m) el recorregut s’enfila cap als plans de Sant Miquel i la Muntanyeta (1.570 m) on hi trobareu el primer avituallament (sòlid i líquid): km 4,2 de la cursa. Poca broma, ja heu superat el 76% del desnivell total!

A continuació, en un tram que hem obert enguany, el recorregut planeja cap a la solana de Miravall, un tram corredor primer dins del bosc i després a camp obert, abans de baixar al veí llogarret de Miravall (1.185 m). El descens es fa a través d’un corriol feréstec i a contiuació, encara en descens, pel camí vell que unia el poble amb els cortals. En aquest tram de descens haureu de recórrer una pista tot just durant 300 m. (del km 7.4 a 7.7 de la cursa). Al camí vell, abans d’arribar a Miravall podeu fer saltar el radar!

Just al km. 8 de la cursa tornareu a coincidir amb els caminadors. Recordeu avisar si s’escau a l’hora d’avançar-los! A l’alçada de la font del poble hi trobareu el segon avituallament (sòlid i líquid): Km 8.5 de la cursa.

Després d’un curt tram de pujada sortint de Miravall, el recorregut enfila el camí vell que us portarà fins a la plaça de Sant Quiri. Haureu de recórrer un tram de tot just 300 metres de pista (del km 9.9 a 10.2) per enllaçar corriols. En aquest indret hem ubicat el tercer avituallament (líquid i sòlid): Km 11 de la cursa. Des d’aquest punt a la meta només us quedarà disfrutar d’un darrer quilòmetre de baixada fins a l’arribada (Km. 12.260).

TRACK: https://ca.wikiloc.com/rutes-cursa-de-muntanya/r-curta-23-125650496

  • CURSA LLARGA 2023: 19.580 km (1.150 m+) – AVITUALLAMENTS: 4 + ARRIBADA

Un any més, la cursa és circular. Cursa llarga i curta coincideixen en els primers 11 km. Des de Berén (1.100 m) el recorregut s’enfila cap als plans de Sant Miquel i la Muntanyeta (1.570 m) on hi trobareu el primer avituallament (sòlid i líquid): km 4,2 de la cursa.

A continuació, en un tram que hem obert enguany, el recorregut planeja cap a la solana de Miravall, un tram corredor abans de baixar al poble de Miravall (1.185 m). Primer a través d’un corriol feréstec i a contiuació encara en descens pel camí vell. Per enllaçar camins haureu de recórrer la pista durant tot just 300 m. (km 7.4 a 7.7 de la cursa).

Just al km. 8 tornareu a coincidir amb els caminadors. Recordeu avisar si s’escau a l’hora d’adelantar! Ah, aquí podeu fer saltar el radar! A l’alçada de la font del poble hi trobreu el segon avituallament (sòlid i líquid): Km 8.5 de la cursa.

Després d’un curt tram de pujada (500m) sortint de Miravall, el recorregut enfila el camí cap a la plaça de Sant Quiri. Haureu de recórrer un tram de 300 metres de pista (del km 9.9 a 10.2) per enllaçar corriols. Ja a la serra de Sant Quiri, trobareu el tercer avituallament (líquid i sòlid). Km 11 de la cursa.

NOTA: Tall de pas al km. 11 (serra de Sant Quiri): ELS CORREDORS/ES que no hagin assolit aquest control de pas DUES HORES i QUART DESPRÉS DE LA SORTIDA (11.15 h. del matí) hauran de desviar-se cap a Berén (recorregut de la cursa curta i caminada).

Ara sí! Toca pujar a Sant Quiri (1.502 m. km 11.9). El vèrtex que dóna nom a la cursa i darrera ascensió important del recorregut. La baixada es fa primer resseguint la Vertical Quiri i de nou fins a la plaça de Sant Quiri on s’agafa el corriol conegut com de l’Obaga o de l’Aigua fins al cortal de Magí. El recorregut creua un tram de pista per arribar al punt més baix de la cursa, a tocar del mas de Castellins (870 m). Aquí hi trobareu el quart avituallament (líquid): km 16 de la cursa.

Des d’aquí, pla i pujada passant per un dels indrets més bonics de la comarca: el camí de l’Estany. Només queden els darrers quilòmetres abans de creuar l’arribada i on us esperem en l’avituallament més complet de la cursa: km. 19.580 del recorregut. Sou uns cracks!

TRACK: https://ca.wikiloc.com/rutes-cursa-de-muntanya/cursa-llarga-2023-127905116

  • CAMINADA / Recorregut categoria SUB-15: 8.330 km (491 m+) – AVITUALLAMENTS: 2 + ARRIBADA

Hem imaginat un recorregut de poc més de 8 km, amb sortida i arribada a Berén. Des de Berén (1.100 m) el recorregut s’enfila cap als plans de Sant Miquel. Aquest és el punt més elevat per on discorre la caminada (1.529 m). La primera i única pujada és mantinguda però la satisfacció i les vistes des dels plans us assegurem que bé s’ho valen! A partir del km. 3 el recorregut baixa amb prou pendent pel camí de la Mata fins al poble de Miravall. A mitja baixada el recorregut de les curses i la caminada tornen a coincidir. Ja a Miravall trobareu el primer avituallament (sòlid i líquid): km. 4.7 del recorregut.

Després d’un curt tram de pujada (500m) sortint de Miravall, el recorregut enfila el camí vell cap a la plaça de Sant Quiri. Haureu de recórrer un tram de tot just 300 metres de pista (del km 6.2 a 6.5) per enllaçar corriols. Ja a la serra de Sant Quiri, us trobareu el segon avituallament (líquid i sòlid). Km 7.1 del recorregut. Des d’aquí, tot fa baixada per un camí que vam obrir en la primera edició fins a Berén, on us espera la meta i el tercer avituallament (sòlid i líquid): km. 8.330.

TRACK: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/caminada-2023-127914766