Powered by Wikiloc

Baixa’t el track

Fitxa tècnica cursa curta i caminada 2022:

Distància: 10,030 km.

Desnivell positiu: 645 m.

Altitud màxima: 1530 m.

Altitud mínima: 870 m.

Ruta: Ruta circular amb sortida i arribada a Berén.

Hora sortida: 9.15 h (Sortida conjunta de les dues curses)

Punt de tall a la cursa: a la plaça de Sant Quiri (km. 6,5): 11.15 hores.

Descripció:

Enguany, després dels comentaris i aportacions que ens vau fer arribar en la primera edició, hem decidit organitzar una caminada no competitiva. L’objectiu és que tothom qui ho vulgui pugui recórrer aquests paratges sense haver-ho de fer corrent. El recorregut de la cursa curta i la caminada serà el mateix.

El traçat coincideix amb la cursa llarga fins al quilòmetre 9. Suma una única ascensió: el cim de Sant Quiri (1.502 m, km 8).

Berén és el punt sortida de la cursa. Des d’aquí haureu de seguir el camí de Prunyet o de Cal Barracaire fins a la roureda del Trillà Vell i el preciós camí de l’Estany. Tot en baixada fins al camí de la Collada i el mas de Castillins, el punt més baix del recorregut (870 m, km 3).

Després de superar el curt però exigent barranc de Biscarbó us trobareu el primer avituallament (líquid). Agafeu aire perquè des d’aquí el recorregut s’enfila fins al cim de Sant Quiri passant pel camí de l’Obac fins a la serra de Sant Quiri i el tram final de la mítica Vertical Quiri. Ara sí, heu fet el cim! Des d’aquí fins a Berén, tot baixada! Podeu fer saltar el radar!

Avituallament:

El recorregut de la cursa curta tindrà dos avituallaments: als km 4,2 (líquid) i 6,8 (líquid/sòlid). El darrer avituallament està situat a Berén: líquid i sòlid (amb entrepà de botifarra i opció per a vegetarians).

Caldrà que porteu el vostre got plegable o alguna mena de sistema per hidratar-vos perquè no hi haurà gots de plàstic!.