Powered by Wikiloc

Baixa’t el track


Fitxa tècnica Cursa llarga 2022:

Distància: 16,490 km.

Desnivell positiu: 1.064 m.

Altitud màxima: 1530 m.

Altitud minima: 870 m.

Ruta: Ruta circular amb sortida i arribada a Berén.

Hora sortida: 9.15 h. (Sortida conjunta de les dues curses)

Punt de tall a la cursa: a la plaça de Sant Quiri (Km. 9): 11.30 hores.

Descripció: El recorregut coincideix amb la cursa curta fins al quilòmetre 9: suma dos ascensions, la primera el cim de Sant Quiri (1.502 m, Km 8) i la segona els planells de Sant Miquel (1.530 m, km 13).

Berén és el punt sortida de la cursa. Des d’aquí haureu de seguir el camí de Prunyet o de Cal Barracaire fins a la roureda del Trillà Vell i el preciós camí de l’Estany. Tot en baixada fins al camí de la Collada i el mas de Castillins, el punt més baix del recorregut (870 m, km 3).

Des d’aquí el recorregut s’enfila fins al cim de Sant Quiri passant pel curt però exigent barranc del Roc de Biscarbó. Després de superar-lo, en l’encreuament de la pista i el sender de la mítica Vertical Quiri hi trobareu el primer avituallament. Des d’aquest punt, haureu d’enfilar el corriol de l’Obac fins a la serra de Sant Quiri. En aquesta plaça natural hi trobareu el segon avituallament. Ara sí, només queda el tram final d’ascensió per la carena de la muntanya. Heu fet el cim!

A continuació, el camí fa baixada pel vessant nord de la muntanya. A la plaça se separen els dos recorreguts. La cursa llarga es desvia cap a l’esquerra i us portarà fins al veí poble de Miravall, on hi trobareu el tercer avituallament. Agafeu aire perquè des d’aquí un corriol, pendent i mantingut, us portarà fins als planells de Sant Miquel. Des d’aquí, tot fa baixada fins a Berén! El retorn es fa per un corriol ràpid fins a la plaça de Sant Quiri i d’aquí per un sender corredor que hem recuperat per a l’ocasió fins al poble. Us esperem a l’avituallament final!

Avituallament:

Els corredors que participeu a la cursa llarga tindreu tres avituallaments: als km 4,2 (líquid), 6,8 (líquid/sòlid) i 11,5 (líquid). Al darrer avituallament, ja a Berén, us convidarem a menjar un entrepà de botifarra (amb opció pels vegetarians).

Caldrà que porteu el vostre got plegable o alguna mena de sistema per hidratar-vos perquè no hi haurà gots de plàstic!.